Eläinten fysioterapia kotikäyntinä

Fysioterapian kotikäynti

Tarjoan yksilöllistä eläinfysioterapiaa, jossa yhdistän tieteellisen tiedon, käytännön kokemuksen ja eläimen erityistarpeet. Ohjauksessa painotan sekä eläimen että omistajan aktiivista osallistumista prosessiin. Saat käytännönläheiset, vaikuttavat ja selkeät ratkaisukeinot tilanteeseenne, joiden avulla pääsette kohti tavoitteitanne.

Kotikäynti on eläimelle mahdollisimman stressitön sekä turvallisen tuntuinen vaihtoehto. Kissojen fysioterapia toteutetaan ensisijaisesti kotikäyntinä. Käynnillä perehdytään eläimen kokonaistilanteeseen huolellisesti, suunnitellaan yksilölliset kuntoutustavoitteet sekä fysioterapisssa käytettävät keinot. Fysioterapia sisältää yksilöllisesti ohjattua harjoittelua lihasvoiman, liikkuvuuden ja kehonhallinnan kehittämiseksi sekä tarvittaessa manuaalista käsittelyä.

Käyntiin sisältyy aina kirjallinen ohjeistus sekä fysioterapeutin tuki kuntoutuksen ajaksi. Eläimen havainnointi kotiympäristössä antaa arvion kokonaistilanteesta sekä mahdollistaa ympäristön muokkauksen suunnittelun (portaat, ramppi, mattojen paikat).

Kotikäynnit (Helsinki, Espoo, pääkaupunkiseutu) onnistuvat joustavasti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Voit varata ajan ottamalla yhteyttä lomakkeen kautta, puhelimitse tai sähköpostilla. Palaan sinulle viimeistään vuorokauden sisällä viestistäsi. Etsitään sopiva aika, huolehdi maksusta verkkokaupan kautta ja seuravaaksi nähdään teidän kotona!

Milloin fysioterapiaan?

Koskaan ei ole liian aikaista tulla koiran, kissan tai muun eläimen kanssa fysioterapiaan. Mikäli mietit voisiko fysioterapiasta olla apua juuri teidän tilanteeseenne, ethän epäröi ottaa yhteyttä. paraneminen sairastumisen tai loukkaantumisen jälkeen. Fysioterapiaa voidaan toteuttaa myös ennaltaehkäisevästi.

On monia syitä hakeutua fysioterapiaan, erilaiset ortopediset sekä tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, nivelrikko, selkäkipu, patellaluksaatio, TPLO-leikkaus, lonkkaproteesi, OCD, murtumat, raaja-amputaatiot, tendinopatia, lihasvammat, lihaskireydet, krooniset tai akuutit kiputilat.

Neurologiset sairaudet, välilevytyrä, halvaantuminen, AVH, spondyloosi, selkäydininfarkti, tasapaino-ongelmat, takajalkojen laahaus, vestibulaarisyndrooma sekä muut haasteet. Fysioterapiaa käytetään myös akuuttien (mm. kennelyskä) sekä kroonisten hengityssairauksien hoidossa.

Harrastuskoirien kehonhuolto ja ennaltaehkäisevä harjoittelu, seniorikoiran fysioterapia sekä pennun ja nuoren koiran kehonhallinnan sekä koordinaation kehittäminen voivat olla syitä fysioterapiaan hakeutumiseen.